WordPress Tutorial | Een "telefoon-link" maken

Als mensen je website mobiel bekijken zou het natuurlijk erg handig zijn als ze direct je telefoonnummer kunnen kiezen door op een link te klikken. Zo'n link kun je zelf maken. Het werkt als volgt (de nummertjes in de plaatjes hieronder corresponderen met de nummertje in de uitleg):

1. Type een tekstje in waarvan je een telefoonlink wilt maken. Dit kan het telefoonnummer zelf zijn, maar ook een tekstje als "Bel ons vandaag nog!" zoals in onderstaand voorbeeld.

2. Selecteer dit tekstje. Je ziet dat het schakel-icoontje om een hyperlink te maken nu actief wordt. Klik op het icoontje.

3. In het veld waar je normaalgesproken een webadres invoert (er staat al http://) ga je nu een telefoonlink invoeren, als volgt:

- Haal de tekst "http://" weg.
    - Type nu in: tel:// (streepje) landcode (streepje) kengetal zonder nul (streepje) telefoonnummer
    - Voorbeeld voor ons kantoornummer 036 30 200 15 in Almere zou zijn: tel://0031-36-3020015
    - Voorbeeld voor een mobiel nummer zou zijn: tel://0031-6-12345678

4. Klik nu op "Link toevoegen" zodat deze telefoonlink wordt toegepast op de geselecteerde tekst.

Van de tekst is nu een telefoon-link gemaakt. Als mensen op hun mobiele telefoon op die link drukken, wordt het betreffende telefoonnummer gekozen door hun mobiele telefoon. Het nummer wordt niet direct gebeld, maar daarvoor hoeven ze dan alleen nog op "Bellen" te drukken.

Test altijd zelf even goed of de telefoonlink ook echt werkt.

Tip: vaak maken wij in websites een "footer" die alleen in de mobiele weergave van de site wordt getoond. Dit is natuurlijk een perfecte plek om een dergelijke telefoonlink op te nemen.