WordPress Tutorial | Video en audio op je website plaatsen

Wil je een video op je WordPress-website plaatsen? De makkelijkste manier is om die eerst op een videoportal zoals YouTube of Vimeo te plaatsen. Vervolgens kun je die video dan heel eenvoudig invoegen in je eigen website via Visual Composer. De uitleg daarover vind je in onze aparte handleiding "Pagina's vullen en opmaken met Visual Composer", die je kunt downloaden via deze link: http://helpdesk.webgenerator.nl/entries/30830807

Maar misschien wil je je video alleen op je eigen website laten zien en niet op een openbare portal. In dat geval kun je een video ook uploaden via WordPress en in je website plaatsen. Dit geldt ook voor audio-bestanden. In deze tutorial leggen we uit hoe dit werkt.

Opmerking

In je WordPress-website kun je standaard bestanden tot 10 Mb uploaden. Als je grotere bestanden wilt uploaden, laat het ons dan even weten via een mailtje naar helpdesk@webgenerator.nl, dan kunnen we deze limiet verhogen.

Hou echter in de gaten dat zware videobestanden (en het afspelen daarvan door bezoekers van je website) je hostingkosten kunnen verhogen. Ons standaard hostingpakket biedt 1 Gb opslagcapaciteit en 2,5 Gb dataverkeer per maand.

• Opslagcapaciteit wil zeggen dat je maximaal 1 Gb aan bestanden kunt uploaden naar je website.
  • Dataverkeer betekent het volgende: als je een bestand van 1 Mb uploadt naar je website, veroorzaakt dat 1 Mb dataverkeer. Als een bezoeker datzelfde bestand bekijkt of downloadt (bijvoorbeeld een video of zware PDF) veroorzaakt dat ook weer 1 Mb dataverkeer.

Je kunt je voorstellen dat het dataverkeer vooral bij video's (wat vaak tamelijk zware bestanden zijn) snel kan oplopen. Als een zware video op je website honderden keren per maand wordt bekeken, ga je al snel over de limiet heen. Omdat je geen controle hebt over hoeveel bezoekers video's op je website bekijken, zou je dus tegen onaangename en onverwachte extra kosten kunnen aanlopen.

Daarom adviseren we om bij veel en/of zware video's gebruik te maken van gratis video-sites als YouTube of Vimeo. Upload je video naar zo'n site en "embed" de video vervolgens in je site met behulp van het "Video Player" element van Visual Composer. De video wordt dan even netjes weergegeven, maar er ontstaat geen extra hostingbelasting voor je website.