Volgen

WordPress Tutorial | [PDF] Ordenen van pagina's en inrichting menustructuur (met tips!)

Door de pagina's en navigatie (menustructuur) van je website goed te ordenen maak je je website logisch en overzichtelijk voor je bezoekers. Maar ook voor jezelf is dit prettig in het beheer, zeker als je veel pagina's hebt. En zelfs Google houdt van structuur. In deze tutorial daarom uitleg en tips over 'gestructureerd content management'.

Dit is een van onze langere tutorials. We zijn een groot voorstander van 'netjes werken in je CMS' en een goede ordening in het beheer van je pagina's en menustructuur is daar een belangrijk onderdeel van. Je zult merken dat je efficiënter werkt als je de tips uit deze tutorial ter harte neemt, en dat geldt zeker als je met meerdere mensen je website beheert.

Voor je gemak hebben we van deze tutorial een PDF gemaakt, zodat je 'm ook makkelijk kunt uitprinten. Je kunt de tutorial hieronder downloaden.

TIP De PDF bevat een inhoudsopgave waarin je items kunt aanklikken als je de tutorial vanaf je computerscherm leest. Je scrollt dan direct naar de pagina in kwestie.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

 • Avatar
  Chris

  Supertip!

  Deze tutorial legt o.a. uit hoe je in het CMS je menustructuur inricht. Maar de beste tip die we je kunnen geven is om al over je menustructuur na te denken vóórdat je in het CMS gaat werken.

  De navigatie van je site is immers een van de allerbelangrijkste onderdelen als het gaat om de gebruiksvriendelijkheid en logica ervan.

  Onlang liepen we tegen een heel goed artikel aan op Frankwatching.com dat perfect omschrijft hoe je een goede menustructuur bedenkt.

  We raden je zeker aan dit artikel te lezen voordat je aan de slag gaat. Hier is de link:

  Navigatiecrisis? Zo puzzel je de ruggengraat voor je website in elkaar