WordPress Tutorial | Gebruik van "classes" voor o.a. kaders, achtergronden en bullets

Classes zijn opmaakkenmerken met een eigen naam die je op onderdelen van je webpagina's kunt toepassen. In elke website bouwen we een aantal van die classes in. Zo is er bijvoorbeeld een class met de naam "kader" waarmee je een kader rond een alinea kunt plaatsen. In deze tutorial leggen we uit welke classes er nog meer zijn en hoe je ze kunt toepassen.

Standaard ingebouwde classes

• kader: plaatst een dunne kaderlijn om een tekstdeel.
  • achtergrond: plaatst een lichte achtergrondkleur achter een tekstdeel.
  • intro: maakt een tekstdeel op in een afwijkende tekstopmaak (die je via Options > Tekstopmaak zelf kunt beheren).
  • check: maakt van alle opsommingtekens ('bullets') checks ("vinkjes")
  • plus: maakt van alle opsommingtekens ('bullets') checks ("vinkjes")
  • min: van alle opsommingtekens ('bullets') checks ("vinkjes")

Hieronder zie je een screenshot van een pagina waarop al deze classes zijn toegepast:

Hoe kun je classes toepassen?

Classes kun je toepassen door de namen van de classes in te voeren in daarvoor bestemde veldjes in op Row-niveau of op Column-niveau. Daarvoor klik je op de potloodjes die je ziet boven Rows (in de afbeelding hieronder geel gearceerd) en Columns (groen gearceerd).

Je krijgt dan het volgende venstertje waar je een of meerdere class-namen kunt invoeren. In het voorbeeld hieronder combineren we twee classes, simpelweg door ze beide in te vullen gescheiden door een spatie.

Soms bouwen we voor klanten extra classes in naast de hierboven omschreven standaard classes. Als dat bij jouw site het geval is, ontvang je altijd een overzichtje van die extra classes.