Volgen

Een LinkedIn share link of share button aan je nieuwsbrief toevoegen

In ProMail kun je je nieuwsbrief op drie manieren verder laten verspreiden door de ontvangers: via Facebook, Twitter of een forward. Share-buttons kunnen we standaard in je sjabloon verwerken of je kan ze via de editor zelf invoegen in de nieuwsbrief.

We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om op een vergelijkbare manier een share button (of link) van LinkedIn in een nieuwsbrief te gebruiken. Dat is geen standaard functie in ProMail en we moeten heel eerlijk bekennen dat we dachten dat het ook echt niet mogelijk was, omdat de reguliere (meestal op websites gebruikte) share button van LinkedIn een script bevat (en e-mails met een script erin worden altijd tegengehouden door spam- en virusfilters).

Maar na wat googelen ontdekten we dat LinkedIn ook een share button zónder script aanbiedt (we leren nog elke dag ;-). Daardoor kunnen we nu ook een LinkedIn share button inbouwen in je nieuwsbriefsjabloon als je dat leuk vindt. Dat zou er dan zo uitzien:
nieuwsbrief-met-linkedin.png

Als een ontvanger van je nieuwsbrief op de button klikt, komt hij in het onderstaande schermpje van LinkedIn (de persoon in kwestie moet dan wel een LinkedIn account hebben en ingelogd zijn of inloggen op LinkedIn):

share-venster-LI.png

Als titel van het berichtje wordt de onderwerpregel van je nieuwsbrief getoond en daaronder de eerste regels van de tekst van de nieuwsbrief. Daarnaast 'scant' LinkedIn de nieuwsbrief op beschikbare plaatjes en heeft de 'deler' eventueel de mogelijkheid om daaruit een keuze te maken. Verder kan de deler de tekst aanpassen, een commentaar toevoegen en het bericht tegelijk ook doorsturen naar Twitter (als hij zijn LinkedIn account aan Twitter heeft gekoppeld). Bij het plaatsen van het bericht wordt er een link naar de webversie van je nieuwsbrief aan de titel gekoppeld.

Wil je ook een Linked share button in je nieuwsbriefsjabloon?

Neem even contact met ons (helpdesk@webgenerator.nl) op als je de LinkedIn button ook in je nieuwsbrief wilt. Heb je al sharing buttons in je nieuwsbriefsjabloon, dan is het zo gepiept om dit extra knopje erbij te zetten en doen we het gratis. Heb je nog geen sharing buttons, dan is het wat meer werk en moet je rekenen op een half uurtje of uurtje werk dat we in rekening zullen brengen (het kan natuurlijk ook van je strippenkaart als je die hebt).

Zélf een LinkedIn button (of link) in je nieuwsbrief zetten?

Je kunt via de editor van ProMail ook zelf een LinkedIn share button of share link in je e-mail nieuwsbrief zetten. Dat is echter geen standaard functie en je moet dan even "de HTML in". Als je dat niet vervelend vindt, lees dan de onderstaande uitleg hoe je dit kunt doen.

Werken in de broncode
Zoals gezegd: je moet wel even de HTML in. Klik daartoe op het knopje "<> Code" in de werkbalk van de editor:

expl-01.png

De inhoud van de editor gaat er dan wat "technischer" uitzien en je kunt de opmaakknoppen op de werkbalk niet meer gebruiken:

expl-02.jpg

Hieronder drie verschillende stukjes code die je kunt kopiëren en plakken om een button of link in te voegen. Doe dat bijvoorbeeld helemaal aan het einde, dus na de </p> achteraan. Om het allemaal niet te ingewikkeld te maken bevat onderstaande code geen uitlijning. Je kunt 'm daarom niet links of rechts van de tekst plaatsen, maar ben je handig met HTML dan kun je dat zelf natuurlijk doen.

1. Kleine button
Onderstaande code plaatst de volgende button: linkedin16x16.png

<a title="Deel onze nieuwsbrief via LinkedIn" href="http://www.linkedin.com/shareArticle?url=[webversion]"><img border="0" src="http://www.webgenerator.nl/files/eternal/linkedin16x16.png" /></a>


2. Grotere button
Onderstaande code plaatst de volgende button: linkedin54x20.png

<a title="Deel onze nieuwsbrief via LinkedIn" href="http://www.linkedin.com/shareArticle?url=[webversion]"><img border="0" src="http://www.webgenerator.nl/files/eternal/linkedin54x20.png" /></a>


3. Tekstlink

Onderstaande code plaatst de tekst "Klik hier om dit te delen via LinkedIn" als share link. Je kunt de linktekst (op het einde) zelf veranderen als je dat wilt.

<a title="Deel onze nieuwsbrief via LinkedIn" href="http://www.linkedin.com/shareArticle?url=[webversion]">Klik hier om dit te delen via LinkedIn</a>


Klik op "Save changes" om je artikel met de nu toegevoegde LinkedIn share button of link te bewaren.


Opmerkingen:

  • De plaatjes van de buttons staan via onze website gehost en blijven altijd staan.
  • Het stukje tekst achter "title=" wordt getoond als mensen hun cursor over de button of link bewegen. Je kunt dit tekst veranderen als je wilt.
  • Let even goed op dat je de code exact kopieert zoals hierboven getoond (kopieer de code bijvoorbeeld eerst even naar je kladblok voor alle zekerheid; het is ook wat makkelijker om daar eventuele aanpassingen door te voeren als je dat wilt doen).
  • Ook al zet je de button bij een specifiek artikel in je nieuwsbrief, met onderstaande code wordt de héle nieuwsbrief (d.w.z.: een link naar de webversie) gedeeld. Mogelijk linkt het artikel in je nieuwsbrief naar een volledige pagina op je website. Je zou de LinkedIn button of link dan ook zo kunnen samenstellen dat daarmee die volledige pagina op je website wordt gedeeld. Als je dat wilt doen, vervang dan in de code het stukje tekst [webversion] door de complete URL van de pagina op je website. De code ziet er dan bijvoorbeeld (met groot knopje) zo uit:
<a title="Deel onze nieuwsbrief via LinkedIn" href="http://www.linkedin.com/shareArticle?url=http://www.jouwsite.nl/blog/artikel.htm"><img border="0" src="http://www.webgenerator.nl/files/eternal/linkedin54x20.png" /></a>

 

Met dank aan de klanten die ons met hun vragen hierover hebben aangezet om hier in te duiken en deze oplossing te bedenken!

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen