Eigen bevestigingspagina's maken voor aan- en afmeldingen

Als iemand zich afmeldt voor uw nieuwsbrief door op de afmeldlink in de nieuwsbrief te klikken, wordt hij doorgestuurd naar een standaard, neutrale webpagina waar de afmelding wordt bevestigd. Als iemand zich via een (in ProMail aangemaakt) formulier aanmeldt voor uw nieuwsbrief, wordt hij doorgestuurd naar een vergelijkbare pagina waar de aanmelding wordt bevestigd.

Hieronder ziet u deze standaard pagina's:

Hoewel deze meldingen er keurig en neutraal uitzien, zijn ze wel in het Engels. U kunt hiervoor echter ook pagina's op uw eigen website aanmaken en aanmelders en afmelders op die pagina's laten uitkomen. Dit werkt als volgt:

Maak eerst de benodigde pagina's aan op uw eigen website:

Om de bevestigingspagina voor afmeldingen in ProMail in te stellen, doet u het volgende:

• Log in op uw ProMail-account en klik op de tab Lists & Subscribers
  • Klik op de verzendlijst waarvoor u de afmeldbevestigingspagina wilt instellen.
  • Klik in de rechterkolom op de link Unsubscribe settings (helemaal onderin).
  • U komt in het volgende scherm:

• U kunt hier drie zaken regelen, voor de volledigheid lichten we ze alle drie toe:
    1. Afmelden voor deze lijst of voor alle lijsten
      U kunt aangeven of een afmelding alleen voor deze verzendlijst moet gelden of voor álle verzendlijsten. Standaard staat ingesteld dat een afmelding voor alle lijsten geldt. Wij adviseren altijd deze instelling te handhaven. Een ontvanger heeft er geen boodschap aan dat u zijn e-mailadres op meerdere lijsten heeft ingevoerd, hij wil zich gewoon afmelden. Voorkom dus dat u hem per ongeluk alsnog gaat mailen.

2. Afmeldbevestigingspagina
      Hier kunt u het adres van uw eigen afmeldbevestigingspagina invoeren, dus bijvoorbeeld www.uwwebsite.nl/afmelding_verwerkt.nl. Let er even op dat ProMail zelf al http:// voor het adres zet. Type of kopieer het adres dus zonder http://. Als u meerdere verzendlijsten gebruikt dient u deze instelling per verzendlijst te doen. Dit geeft u overigens dus ook de mogelijkheid om voor verschillende verzendlijsten verschillende afmeldbevestigingspagina's te gebruiken als u dat zou willen.

3. Een afmeldformulier op uw website plaatsen
      In de regel zullen ontvangers van uw nieuwsbrief zich afmelden door op de afmeldlink in uw nieuwsbrief te klikken en dan zijn ze ook meteen uitgeschreven. U kunt echter ook een apart afmeldformulier op uw website plaatsen, waar abonnees zich kunnen afmelden zonder dat ze een nieuwsbrief hebben ontvangen. In de meeste gevallen is dit overbodig, maar als u het om specifieke reden toch wilt doen, kunt u deze code gebruiken om zo'n formulier op uw website te plaatsen.

Om de bevestigingspagina voor aanmeldingen in ProMail in te stellen, doet u het volgende:

• Log in op uw ProMail-account en klik op de tab Lists & Subscribers
  • Klik op de verzendlijst waarvoor u de aanmeldbevestigingspagina wilt instellen.
  • Klik in de rechterkolom op de link Customize landing pages (op een na onderste link).
  • U komt in het volgende scherm:
  • U kunt hier twee zaken regelen, voor de volledigheid lichten we ze beide toe:
    1. Aanmeldbevestigingspagina
      Hier kunt u het adres van uw eigen aanmeldbevestigingspagina invoeren, dus bijvoorbeeld www.uwwebsite.nl/aanmelding_verwerkt.nl. Let er ook hier weer op dat ProMail zelf al http:// voor het adres zet.

2. Bevestigingsmail
      U kunt een nieuwe aanmelder desgewenst ook een welkomstmail sturen na zijn aanmelding. Dat kan een mail zijn zonder opmaak (kies de optie: Send them a plain text welcome email) of een mail met opmaak (kies de optie: Send them a HTML welcome email). Als u een e-mail met opmaak wilt verzenden is het overigens ook mogelijk om hier een autoresponder voor in te stellen: u kunt dan een mail opstellen op basis van een van uw ProMail-sjablonen.