TeamViewer installeren

Soms is het handig dat een medewerker van WebGenerator mee kan kijken op uw computer. Dat kan op afstand via een speciaal programma. U dient dit programma dan wel eerst op uw computer te installeren. Hieronder vindt u daartoe de instructies.

NB, voor Mac-gebruikers: onderstaande instructies zijn gebaseerd op installatie op een Windows-computer, er is echter ook een Mac-versie van TeamViewer beschikbaar. Die kunt u downloaden via www.teamviewer.com/nl/download/mac.aspx (kies de bovenste variant "All-in-one").

Nota bene: wij zullen alleen op deze manier verbinding maken met uw PC voor ondersteuning in uw (door WebGenerator geleverde) website, webshop of e-mail marketing tool. Wij zijn geen systeembeheerders en kunnen en zullen geen ondersteuning leveren op problemen die met uw eigen PC of software te maken hebben.

Installeren van TeamViewer

• Ga naar www.teamviewer.nl
  • Klik op de grote groene button Volledige versie - Het is gratis!

• Uw computer vraagt nu om toestemming om het programma te installeren. Sta dit toe door op Uitvoeren te klikken.
  • Mogelijk wordt verder in het proces nogmaals om toestemming gevraagd, klik in dat geval op OK of Doorgaan om die toestemming te geven.

• Kies in volgende scherm de volgende opties:
    • Bij Hoe wilt u doorgaan? de optie Installeren
    • Bij Hoe wordt TeamViewer gebruikt? de optie privé / niet commercieel
  • Klik daarna op Accepteren - Voltooien

• TeamViewer wordt geïnstalleerd en als dat is gebeurd verschijnt er een scherm met een algemene uitleg. Dit schermt kunt u wegklikken door op Sluiten te klikken.

• Als het goed is vindt u nu op uw bureaublad een icoon van TeamViewer.
  • Dubbelklik op dit icoon om het programma te starten.

• In het volgende scherm ziet u twee blauwe balkjes met Uw ID en Wachtwoord, en daarachter getallen.
  • Lees eerst het getal achter Uw ID voor aan de medewerker van WebGenerator.
  • Lees daarna het getal achter Wachtwoord voor.
  • Nadat de medewerker van WebGenerator het ID en wachtwoord aan zijn kant heeft ingetikt, heeft hij toegang tot uw computer.
  • Wanneer de sessie kan worden beëindigd, kunt u TeamViewer sluiten door op het kruisje rechtsbovenin te klikken.
  • De verbinding wordt nu verbroken.