Uw logo aanleveren bij WebGenerator

Als WebGenerator uw website, webshop of e-mail nieuwsbrief gaat maken, is een digitale versie van uw bedrijfslogo een van de eerste zaken die we nodig hebben. Bij voorkeur ontvangen we dat natuurlijk in de best mogelijke kwaliteit. Omdat logo's binnen organisaties vaak in verschillende bestandsformaten aanwezig zijn en het "jargon" daarover soms wat verwarrend is, hebben we hieronder een korte uitleg geschreven die u kan helpen bij het aanleveren van uw logo.

Ideaal: uw logo als .eps / Adobe Illustrator bestand

Als u ooit uw logo heeft laten ontwikkelen door een vormgever, dan heeft deze dat hoogstwaarschijnlijk in het programma Adobe Illustrator gedaan. Namen van bestanden uit dat programma eindigen op .eps of .ai. Als uw vormgever uw logo op die manier aan u heeft verstrekt, dan heet het bestand bijvoorbeeld logo.eps of logo.ai. Als u uw logo in dat bestandsformaat kunt aanleveren, dan is dat ideaal, want dat is de best mogelijke kwaliteit en daar kunnen we alle kanten mee op. Eventueel kunt u bij uw vormgever navragen of het voor hem mogelijk is het logo op die wijze aan te leveren. Als u ooit drukwerk met uw logo heeft laten maken (bijvoorbeeld visitekaartjes of briefpapier), dan kan uw drukker het logo mogelijk ook op die wijze aanleveren.

Andere bestandsformaten

Als u niet over over een .eps- of .ai-versie van uw logo beschikt, dan kunt u uw logo ook aanleveren als:

• .jpg bestand
  • .gif bestand
  • .png bestand
  • .bmp bestand
  • .psd bestand
In al die gevallen geldt: hoe groter, hoe beter. We kunnen een grote afbeelding namelijk wel met behoud van kwaliteit verkleinen, maar omgekeerd is het niet mogelijk om een kleine afbeelding zonder kwaliteitsverlies te vergroten.

En als u het echt niet weet...

Heeft u uw logo in verschillende bestandsformaten en weet u niet zeker wat u naar ons moet opsturen? Mailt u ons dan simpelweg alles wat u op logo-gebied in huis heeft, dan selecteren wij de beste versie.