WebGenerator ProSite CMS nu ook geschikt voor Chrome en Safari

multiplatform.jpgMet ingang van vandaag is WebGenerator ProSite CMS geschikt voor alle gangbare browsers. Naast Internet Explorer en Firefox, waar het CMS al in werkte, kan het CMS nu dus ook worden gebruikt in browsers als Chrome en Safari. Ook issues die optraden in versies 10 en 11 van Internet Explorer zijn met deze update opgelost.

Deze update heeft lang op onze lijst gestaan en om eerlijk te zijn: te lang. De grootste bottleneck werd gevormd door een vereiste update van de teksteditor in het CMS, waarbij de nodige technische addertjes onder het gras schuilden en we deels afhankelijk waren van de toeleverancier van de onderliggende techniek. Uiteindelijk zijn alle hobbels genomen, maar het heeft langer geduurd dan we graag gezien hadden.

De belangrijkste verandering: de teksteditor

De meest zichtbare verandering voor u als gebruiker is de nieuwe teksteditor in het CMS. Helemaal onderaan dit artikel ziet u daarvan een afbeelding. Op hoofdlijnen werkt de editor nog steeds hetzelfde. U zult echter merken dat sommige onderdelen wat "gelikter" zijn geworden. Een leuke uitbreiding is de mogelijkheid om direct YouTube-filmpjes in uw pagina in te voegen.

Hoe voert u de update door?

• Ga naar de startpagina van het CMS (u komt daarop als u inlogt of door op het logo van WebGenerator te klikken).
  • Klik vervolgens op de link "Upgrade naar 2.2.467".
  • De update wordt nu doorgevoerd, dit kan even duren (tot maximaal een minuut).
  • Daarna ziet u een melding "Uw Content Management Systeem is opgewaardeerd!" en kunt u het CMS weer gebruiken.

Opmerking: u kunt het CMS pas ná de update gebruiken in Chrome of Safari. Om de update uit te voeren moet u dus nog wel even inloggen met Internet Explorer of Firefox.

NB: modules worden in de komende weken handmatig ge-updated

Helaas kan deze update niet automatisch worden uitgerold over module-onderdelen van het CMS (modules zoals Nieuws, Blog, Formulieren, Makelaar, etc.). In de komende weken zullen wij daarom alle klantsites doorlopen en ook de modules voorzien van de nieuwe editor. Mocht u merken dat uw module(s) nog niet is/zijn ge-updated en is er voor u enige haast bij, stuurt u dan s.v.p. een mailtje naar helpdesk@webgenerator.nl, dan zullen we de update zo snel mogelijk voor u doorvoeren.

Feedback van harte welkom

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de nieuwe editor, laat het ons dan zeker even weten via helpdesk@webgenerator.nl. We waarderen uw feedback!

De nieuwe editor in WebGenerator ProSite CMS versie 2.2.467