Helpt een robots.txt bestand mijn website beter vindbaar te maken?

Een robots-tekstbestand (robots.txt) is een eenvoudig tekstbestandje dat aan uw website wordt toegevoegd, met daarin "verzoeken" gericht aan bezoekende zoekmachines.

Het is een wijdverbreid misverstand dat daarbij ook kan worden verzocht hoe vaak een zoekmachine uw website moet bezoeken. In feite kan met een robots.txt bestand echter alleen aan zoekmachines worden verzocht om uw site of bepaalde pagina's op uw site NIET te op te nemen in hun zoekresultaten.

Let wel: we gebruiken hier bewust het woord "verzoeken". Een robots.txt bestand geeft geen waterdichte garantie dat uw website of bepaalde pagina's van uw website niet zullen worden opgenomen in de resultaten van zoekmachines.

Op de website van Google vindt u meer informatie over dit onderwerp:

http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=nl&answer=156449

Het CMS van WebGenerator biedt geen standaard functie voor het toevoegen van robots.txt bestanden. Indien u dit toch wilt doen, dan kunnen wij hiervoor op websiteniveau (ontwerpoptie) of paginaniveau (templateveld) velden voor inbouwen. De kosten hiervan bedragen € 45,00 of een half uur van uw strippenkaart.