Hoe plaats ik een Google Map in mijn website?

Het invoegen van een Google Map is een mooie manier om visueel op je website te laten zien waar je bent gevestigd, bijvoorbeeld op of in de buurt van je contactpagina. Bovendien kan iemand in zo'n Google Map het linkje "Routebeschrijving" aanklikken en zelf de route vanaf zijn vertrekpunt naar jouw bedrijf berekenen. Het invoegen van een Google Map in je website is niet ingewikkeld: hieronder een uitleg.

• Ga naar Google Maps op https://maps.google.nl
  • Zoek het adres op dat je in een kaartje in je website wilt laten zien.
  • Klik daarna op het "kettinkje" (hieronder groen omcirkeld).
  • Er klapt een kadertje uit naar rechts.
  • Kopieer de code uit het hieronder rood omkaderde veld: die moet je in de website gaan plakken (verderop nadere uitleg hoe je dat moet doen).
  • Je kunt eventueel de grootte van de kaart eerst nog aanpassen. Als je dat wilt doen klik je op de link "Deze kaart aanpassen en als voorbeeld weergeven" onderaan. Je komt dan in een apart scherm waar je uit verschillende groottes kunt kiezen en daarna alsnog de code kunt kopiëren.

De insluitcode (en daarmee de kaart) in je website plaatsen

Hieronder de uitleg hoe je de insluitcode van Google Maps -- en daarmee het kaartje-- in je website kunt plaatsen. De tussen vierkante haken genoemde nummertjes in de uitleg corresponderen met de nummertjes in de bijbehorende afbeelding onderaan de pagina.

• Zorg dat je de insluitcode hebt gekopieerd zoals hierboven omschreven.
  • Ga in het CMS naar de pagina waar je het kaartje wilt plaatsen.
  • Wil je de video tussen alinea's plaatsen? Zorg dan dat er alvast wat witregels staan zodat je het kaartje er makkelijk tussen kunt plaatsen [1].
  • Open het broncode-venster door in de werkbalk boven de editor op het <> symbool [2] te klikken.
  • Het broncode-venster [3] opent zich.
  • Zet je cursor op de plek waar je het kaartje wilt plaatsen en plak de insluitcode in [4].
  • Klik op "OK[5] om het broncode-venster te sluiten.
  • Je ziet het kaartje  nu in de editor staan.
  • Bewaar de pagina zodat het kaartje ook wordt weergegeven op je website.