Help! Het CMS werkt niet meer onder Windows 8 / Internet Explorer 10

UPDATE 21.6.2013

We hebben ontdekt dat onderstaand probleem er ook toe kan leiden dat in editor-velden ingevoerde informatie in modules (dus niet in "gewone" pagina's in het CMS) niet wordt bewaard als u op "Bewaren" klikt. Dat is natuurlijk erg vervelend maar de hieronder beschreven oplossing lost gelukkig ook dat probleem op.

Inmiddels kunnen we melden dat we hard werken aan een update van de editor in het CMS die het probleem definitief oplost. Deze nieuwe versie van de editor zal er ook voor zorgen dat ons CMS naast Internet Explorer en Firefox voortaan ook kan worden gebruikt met de browsers Chrome en Safari.

Wij kunnen op dit moment nog niet exact aangeven wanneer de nieuwe editor zal worden geïntroduceerd maar we streven ernaar dit zo snel mogelijk te doen. Als het zover is wordt deze gratis update via de startpagina van uw CMS beschikbaar gesteld.

Heeft u een computer met het nieuwe Windows 8? Dan werkt u automatisch ook met de laatste versie van Internet Explorer 10 (IE10). Maar ook als u nog niet met Windows 8 werkt, kan uw Internet Explorer door automatische updates zijn geupgraded naar versie 10. We hebben gemerkt dat de teksteditor in het CMS niet goed samenwerkt met deze versie van Explorer. Gelukkig kunt u dit heel eenvoudig oplossen.

Het probleem

In IE10 wordt de teksteditor rommelig weergegeven en de buttons reageren niet op muiskliks.

De oplossing

In IE10 kunt u de zogeheten "compatibiliteitsmodus" inschakelen, waardoor Internet Explorer als het ware terugschakelt naar de vorige versie. De teksteditor zal daardoor weer correct werken.

Dit doet u als volgt:

• Helemaal rechts in de adresbalk van de browser ziet u een "gebroken document" icoontje zoals hieronder omcirkeld. Het icoontje is grijs, wat wil zeggen dat de compatibiliteitsmodus is uitgeschakeld.

Internet Explorer met uitgeschakelde compatibiliteitsmodus.

• Klik op dit icoontje. Het icoontje wordt nu blauw (zie hieronder) en u kunt nu weer probleemloos in de teksteditor van het CMS werken.

Internet Explorer met ingeschakelde compatibiliteitsmodus.

Uiteraard kijkt WebGenerator naar een meer structurele oplossing en zal die op de kortst mogelijke termijn via een update van het CMS worden uitgerold. Tot die tijd kunt u echter met deze eenvoudig toe te passen tussenoplossing probleemloos in het CMS werken.