Handleiding Module Blog (PDF)

Handleiding Module Blog (PDF), versie 2, 5 juni 2012.

• Avatar
    Administrator SMS implementation engineers

Hoi Chris,

Ik men dat er ook functies waren ingebouwd voor het gebruik van social media zoals linkedin, facebook en twitter of Google +. Is het mogelijk dat lezers van een weblog anderen via social media op een artikel kunnen attenderen?

groet,

Sjoerd

• Avatar
    Chris

Hoi Sjoerd,

Dat klopt. Bij de systeeminstellingen van de blogmodule hebben we standaard een veld opgenomen waar je een script voor sharing-buttons kunt plaatsen. Die scripts kun je (gratis) aanmaken bij sites zoals www.addthis.com en www.sharethis.com (wij nemen zelf meestal addthis.com). Je moet dus zelf even een accountje aanmaken bij zo'n website en dan kun je zelf een scriptje configureren voor een knoppenbalkje met de social media van je keuze. Dat scriptje kun je dan in het daarvoor bestemde veld plakken et voila.

Meestal assisteren we daar even bij, omdat de knoppen ook getoond worden bij de artikelintroducties in de overzichtspagina's. Omdat een "share" moet linken naar het artikel zelf, en niet naar de overzichtspagina, moet er een extra scriptje bijgezet worden. Ook daar is een speciaal veldje al voor aanwezig, maar dat extra scriptje kan niet via addthis.com of sharethis.com worden aangemaakt, vandaar dat wij dat even doen.

Nog wat meer informatie over social media in relatie tot websites vind je hier: http://helpdesk.webgenerator.nl/entries/20157226

Vriendelijke groet,
    Chris