WordPress Tutorial | De cookie-melding op je website beheren

Als je websites cookies gebruikt, ben je formeel verplicht dat aan je bezoekers te laten weten.

Je website gebruikt bijvoorbeeld cookies als je gebruik maakt van een statistiekenprogramma als Google Analytics of buttons van Facebook of Twitter waarmee bezoekers pagina's van je website kunnen delen.

Standaard bouwen wij een cookie-melding in je website. Die verschijnt als een balkje onderaan de website als bezoekers voor de eerste keer op je site komen en ziet er ongeveer zo uit:

(afhankelijk van je webdesign kunnen kleuren en tekstopmaak afwijken)

Bezoekers kunnen dat balkje wegklikken door op "OK" te klikken. Als ze op "Meer informatie" klikken gaan ze naar een pagina met een algemene uitleg over cookies.

Je kunt de cookie-meldingsfunctie zelf uitzetten en aanpassen, als volgt:

• Ga naar Cookie Law Info > Cookie Law Setting in de linkerwerkbalk in WordPress
  • Wil je de melding uitzetten? Zet dan de optie Cookie Bar is currently bovenin het scherm op Off
  • Daaronder kun je verdere opties beheren zoals de getoonde tekst, opmaak, enzovoorts

De uitleg-tekst over cookies waar de link "Meer informatie" naar toe leidt, dat is een gewone WordPress-pagina. Je vindt die dus terug bij Pagina's en kunt daar de tekst desgewenst aanpassen.